bouwafval container

Bouwafval container huren? 5 handige tips!

Staat er een verbouwing in de planning en weet je niet wat je met al het vrijkomende afval aan moet? Huur een bouwafval container. Bij het huren van een bouwafval container moet je letten over de volgende 5 tips.

Tip 1: bepaal de grootte

Het is lastig in te schatten hoe groot de bouwafval container moet zijn. De grootte hangt dan ook van een aantal factoren af. Als je je hele huis laat verbouwen, heb je natuurlijk een grote container nodig, met een afmeting van 10m3 of 12m3. Wil je slechts een deel van je huis verbouwen, bijvoorbeeld alleen de badkamer of de keuken, dan heb je aan een bouwafval container van 3m3 genoeg.

Tip 2: welke container heb je nodig?

Er bestaan verschillende soorten puincontainers. Voor een kleine verbouwing is een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval ideaal, aangezien gemengd afval in gedeponeerd kan worden. Bij een groter project kun je daarentegen beter meerdere soorten bouwcontainers huren, voor verschillende afvalstromen. Zo bestaan er aparte  houtafval-, tuinafval-, grondafval- en dakafvalcontainers. 

Tip 3: ga na of je een vergunning nodig hebt

Meestal is er in de regel geen vergunning nodig als je de afvalcontainer op je eigen terrein plaatst. Zet je deze op openbaar terrein, dan is de kans groot dat je wel een vergunning nodig hebt. Het is altijd aan te raden om bij je gemeente te informeren of een vergunning nodig is, zelfs als de container op je eigen terrein wordt geplaatst. Aangezien je zonder vergunning het risico loopt op een boete, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen.

Tip 4: wat zijn de voorwaarden van de levering?

Bij het kiezen van een afvalcontainer moet je niet alleen kijken naar welke de laagste prijs heeft, ook andere voorwaarden zijn belangrijk. Het is ook goed om te weten of het bezorgen en ophalen van de container bij de totaalprijs zit inbegrepen en hoe lang het duurt voordat de bouwafval container wordt geleverd. Je kunt beter gaan voor een afvalcontainer met goede voorwaarden dan voor puur de goedkoopste. Lees meer over de levering van een puincontainer op Puincontainershop.nl.

Tip 5: richt de container zo effici├źnt mogelijk in

Om de ruimte van de container zo optimaal mogelijk te benutten, moet je deze slim inrichten. Plaats de zware en grote materialen onderaan. Begin ook altijd achterin en werk vervolgens naar voren toe. Goed om te weten: het afval mag tot maximaal 30 centimeter boven de rand van de container uitsteken.

Techniektips