sloopafval

Huis verbouwen? Dan komen deze tips zeker van pas!

Mocht je van plan zijn om binnenkort te verbouwen dan is het van belang om hier van tevoren goed over na te denken. Ga je alleen verbouwen of ga je de hulp van andere mensen inschakelen? Wat wil je gaan verbouwen en hoeveel tijd heb je hiervoor nodig? Vervolgens is het belangrijk om het juiste materiaal en veiligheidsartikelen aan te schaffen. Dit maakt het uitvoeren van een klus immers een stuk gemakkelijker. Het is tevens van belang om per kamer te werken. Maak verder gebruik van een vuilcontainer, zodat je al het sloop- en bouwafval direct kunt afvoeren. 

Zoek een goede aannemer

Voor het spoedig verlopen van een klus geldt dat een goede aannemer van belang is. De kosten van een verbouwing kunnen namelijk al snel hoog oplopen als je niet werkt met een expert. Een aannemer kan namelijk helpen bij het plannen van een verbouwing en het laag houden van de kosten. Verder kun je van tevoren een indicatie krijgen over de prijs die je moet betalen, de tijd die ze nodig zullen hebben voor het uitvoeren van een klus en de hoeveelheid afval die terecht zal komen in een bouwafval container. Informeer ook of je zelf een puincontainer moet huren of dat de aannemer dit regelt.

Houd rekening met de levertijden

Een andere tip is om rekening te houden met lange levertijden, indien je besluit om meubels of ander materiaal te bestellen. Het kan lang duren voordat het materiaal binnenkomt, waarbij geldt dat het belangrijk is om in de tussentijd bezig te zijn. Daarom kan het soms handig zijn om meerdere taken tegelijkertijd te doen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet begint met een nieuwe taak, voordat het benodigde materiaal geleverd is. 

Communicatie met de omgeving

De laatste tip is om goed te communiceren met de omgeving. Licht buren en vrienden vooral in over de plannen die je hebt, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Het laatste wat je natuurlijk wilt is een burenruzie overhouden aan een verbouwing. Breng ze vooral op tijd op de hoogte van je plannen, minstens een week van tevoren. Daarnaast is het verstandig om niet laat in de avond bezig te zijn met verbouwen, aangezien je hiermee wellicht slaap kan verstoren.

Techniektips