Waterontharder vergelijken doe je zo

Voor je een bepaald product koopt, verdiep jij je uiteraard in de voor- en nadelen van dit product. Tegenwoordig kun je online bovendien de producten prima vergelijken. Daarom ook is waterontharder vergelijken verstandig voor je daadwerkelijk een waterontharder aanschaft. Dan weet je precies wat je koopt namelijk en weet je bovendien dat je niet teveel geld uitgeeft. Bovendien kun je vergelijken op precies die zaken die jij belangrijk vindt. 

Waterontharder vergelijken: een prima idee

Je hebt het vast zelf wel eens ervaren, de was komt harder uit de wasmachine en je huid en haar voelt droog aan na een douchebeurt. Vaak is er dan sprake van een te grote hoeveelheid kalk in het leidingwater, iets waarmee ook de vaatwasser nog wel eens te kampen heeft. Daar is wat aan te doen in de vorm van het aanschaffen en laten plaatsen van een waterontharder. Voor je een waterontharder koopt, is waterontharder vergelijken een prima idee. Kies je niet voor waterontharder vergelijken? Dan kan het zo zijn dat je een mindere variant aanschaft.

Hard water is niet goed voor apparatuur met een verwarmingselement

Hard water is slecht voor je apparatuur en speciaal voor apparatuur die voorzien is van een verwarmingselement. Calcium in het leidingwater gaat zich aan deze verwarmingselementen hechten. Het apparaat zal daardoor langer de tijd nodig hebben om op te warmen en daarom meer stroom verbruiken. Bovendien tast dit ook nadrukkelijk de levensduur van de apparatuur aan. Goed dus om waterontharders te vergelijken en te laten plaatsen door een professionele partij. 

Vergelijken is de eerste stap naar zachter water

Waterontharders vergelijken is dus de eerste stap naar zacht water. Vervolgens laat je de gekozen waterontharder plaatsen en al snel beschik je weer over zachter water. De waterontharder werkt met ionenwisselingshars. Dit zijn kleine bolletjes die op chemische wijze de calciumionen aan zich weten te binden. Dat betekent dat het water dat via de waterontharder uitstroomt veel zachter is dan het water dat erin ging.

Verschillende soorten waterontharders vind je bij Mooiwater!

Veelal gebeurt het regenereren volledig automatisch

Na verloop van tijd gaan de kleine harsbolletjes minder goed werken, ze raken verzadigd.  De waterontharder moet dan gereinigd worden met spoelwater en zout. Dit proces wordt regenereren genoemd. Bij de meeste waterontharders verloopt dit automatisch. Dit kun je nagaan als je waterontharders gaat vergelijken, dat is precies de reden dat een waterontharder vergelijken ook zo nuttig is.  Wat je wel moet doen is zorgen dat er steeds voldoende zout in het apparaat aanwezig is. Na het regenereren gaat spoelwater en zout richting het riool. Het komt dus niet in contact met de leiding die verbonden is met de kraan. 

De was is weer zacht en je energierekening daalt

Vervolgens zal de was die uit de wasmachine komt weer veel zachter aanvoelen en je apparatuur weer sneller opwarmen. Je haalt de afwas weer schoner uit de vaatwasser en Dat is weer gunstig voor je energierekening. Ook je haar en huid voelen zich weer beter bij het zachtere water. Idealiter laat je de waterontharder die je gekozen hebt nadat waterontharders vergelijken gelukt is door een professional plaatsen. Dan weet je zeker dat ze op vakkundige en op de juiste wijze geplaatst worden.  

Techniektips