Zo behaal je jouw drone vliegbewijs

Is jouw wens om drone piloot te worden? Of wil jij graag in jouw vrije tijd met een drone gaan vliegen? Dan is het een vereiste om een drone vliegbewijs te behalen. Zonder drone vliegbewijs via EUdronebewijs.nl kun je immers niet op een legale wijze binnen de bebouwde kom met jouw drone vliegen. Daarnaast heb je ook geen toestemming om drones tot 500 gram te gebruiken. Maar hoe behaal je nou precies een drone vliegbewijs? In deze blog ontdek je de drie factoren die je helpen om het gewenste certificaat in handen te krijgen.

Volg online lessen

Het eerste onderdeel die je veel zal helpen met jouw drone vliegbewijs halen, is door online lessen te volgen. Via online lessen leer je namelijk de theorie achter het vliegen van drones. Daardoor beschik jij over de juiste kennis als aankomende bestuurder. Ook leer je precies hoe je jouw drone moet controleren. Daarnaast onthoud je alle belangrijke regelgeving omtrent het vliegen van drones. Ook leer je over andere belangrijke details zoals verzekeringen voor drones. Op deze manier beheers je elk aspect van het vliegen van drones.

Gebruik meteorologie

Tevens is het belangrijk om te weten wat voor effect het weer heeft op het vliegen van drones. Een cursus in meteorologie helpt daarbij. Het plan is vanzelfsprekend niet om een meteoroloog te worden, maar door de basis van meteorologie te kennen, kun je altijd inschatten of het slim is om te vliegen met jouw drone. Daarmee voorkom je toekomstige ongelukken.

Maak gebruik van experts

Tot slot is het slim om gebruik te maken van experts op het gebied van drones. Deze kunnen namelijk beoordelen hoe je jouw drones bestuurt en goede feedback hierop geven. Je leert veel sneller vliegen door middel van de snelle feedback die je constant terugkrijgt en waardevolle tips van deze experts. Daardoor scheelt dit jouw tijd en geld, terwijl ook een drone vliegbewijs van EU Dronebewijs behalen soepeler verloopt. Tevens zijn experts als deze ook handig wanneer je net jouw opleiding op succesvolle wijze hebt afgerond.

Techniektips