Hoe gebruik je een pager?

We hebben er denk ik allemaal wel eens van gehoord. Een pieper, of pager, die vooral in de zorg en bouw veel worden gebruikt voor het verzenden van boodschappen. Zonder het gebruik van een netwerk.  Maar hoe gebruik je een pager eigenlijk? Wij leggen het uit.

Semafoon

Semafonie, of paging, is een dienst waarmee het mogelijk is om personen op te roepen. In het begin hadden semafoons alleen de mogelijkheid om met behulp van een toon aan te geven dat de persoon door iemand werd opgeroepen. De meeste semafoons bevatte 3 lampjes. Hiermee konden 6 verschillende oproepen worden gecodeerd. Allemaal uit doet natuurlijk niet mee en allemaal aan werd voor het testen van de lampjes gebruikt.
Later werd het mogelijk om een nummer over te zenden, meestal een telefoonnummer of eventueel een afgesproken code. Tegenwoordig is het mogelijk om een complete tekstoproep naar een semafoon te sturen en is het mogelijk om een voice mail (een soort antwoordapparaat) in te spreken. De semafoonbezitter wordt hiervan op de hoogte gebracht, via een code die vervolgens door het systeem naar de gebruiker wordt overgezonden.

Eenrichting-verkeer

Een semafoonoproep is in principe éénrichting-verkeer. De semafoonbezitter zal bij het krijgen van een oproep zelf op basis van de oproep actie moeten ondernemen door bijvoorbeeld de oproeper terug te bellen. Semafonie wordt tegenwoordig weinig meer gebruikt. Bij het grote publiek heeft GSM, en dan met name de SMS-functie daarvan, die functie overgenomen.

Wil je meer informatie over hoe een pager in kan worden gezet voor jouw bedrijf? Bij Ceyont vindt je allemaal handige informatie. Ga snel naar ceyont.com

Techniektips