Waarom is een heftruck zo prijzig?

Een heftruck is onmisbaar bij logistieke processen. Een heftruck wordt binnen logistieke processen veelvuldig ingezet. Om producten te vervoeren in het magazijn wordt een heftruck natuurlijk veelzijdig ingezet. Denk hierbij aan het plaatsen van producten in hoge en lage stellingen. Voor het vervoer van producten van de vrachtwagen naar het magazijn is een heftruck ook noodzakelijk. Afhankelijk van de grootte van de heftruck, de aandrijving en andere specificaties zal de prijs variëren. Des te meer de heftruck aankan, des te hoger de prijs. Vooral de accu van een grotere heftruck zorgt voor de dure aanschafprijs. Om kosten te besparen is een tweedehands heftruck een goede optie. 

Het uitzoeken van een gebruikte heftruck

Wanneer je op zoek bent naar gebruikte heftrucks, is het handig om naar verschillende zaken te kijken. Afhankelijk van je werksituatie zul je een specifiek soort heftruck nodig hebben. De grootte en specificaties zijn belangrijk voor de omgeving waarin de heftruck gebruikt wordt en de zaken die de heftruck zal moeten verplaatsen. De geschikte hefhoogte en natuurlijk het hefvermogen zal op elkaar afgestemd moeten zijn om de geschikte heftruck te kunnen vinden. Daarnaast kun je een heftruck vinden met verschillende soorten aandrijvingen. Denk aan diesel, LPG of elektrisch.

De kosten van een heftruck

De prijs van een heftruck is dus afhankelijk van verschillende onderdelen. Des te meer de heftruck moet tillen des te duurder de heftruck is. Verschillende uitvoering zijn verkrijgbaar die je kunnen helpen om logistieke taken uit te voeren. Een heftruck zal goedkoper zijn als bepaalde onderdelen niet nodig zijn. Een heftruck zonder cabine is bijvoorbeeld al minder duur. Het soort voorzetapparatuur en banden kan de prijs ook hoger of lager maken. Gebruikte heftrucks zullen überhaupt veel lager in prijs liggen. Gebruikte heftrucks kunnen daarom een voordelige oplossing zijn. 

Een tweedehands heftruck

Wanneer je een voordelige heftruck zoekt dan kun je een tweedehands heftruck aanschaffen. Afhankelijk van het soort heftruck kun je ook besparen op de batterij. De batterij drijft de gehele heftruck aan en dient als contragewicht. Deze accu gaat bij goed onderhoud lang mee. Het is dan ook belangrijk om naast een heftruck te kiezen ook goed te kijken naar de batterij van de heftruck. Wanneer een accu goed onderhouden is dan zal de tweedehands heftruck een goede aankoop zijn. Wanneer dit niet zo is dan zou je zelf een accu aan kunnen schaffen met een passende heftruck. Een heftruckbatterij kun je nieuw en tweedehands aanschaffen en huren.

Techniektips