onderhoud auto zelf doen

5x onderhoud aan je auto dat je zelf kunt doen

De brandstofkosten, verzekeringskosten, wegenbelasting en onderhoudskosten kunnen flink oplopen. Waardoor een auto een dure kostenpost kan zijn, echter zijn er verschillende manieren om te besparen. Vaak wordt de autoverzekering vergeleken om te besparen, maar als je een beetje handig bent dan kan je sommige auto onderhoud klusjes zelf doen. In dit artikel hebben we 5 onderhoud klusjes aan je auto die je zelf kunt doen op een rijtje gezet.

1. Vloeistof check

Een auto verbruikt naast brandstof continu andere vloeistoffen die ervoor zorgen dat de auto soepel blijft draaien. Denk bijvoorbeeld aan remvloeistof, koelvloeistof, motorolie, transmissievloeistof en ruitenwisservloeistof. Door de handleiding te raadplegen kan je gemakkelijk zelf de vloeistof checken en indien nodig bijvullen. Welke vloeistof je moet kopen wordt ook vaak aangegeven in de handleiding. Zelf de vloeistoffen checken en goedkoop online kopen bespaart al snel enkele tientjes.

2. Luchtfilter van de motor

Om te voorkomen dat er vuil en viezigheid in de motor van de auto terecht komt zit er een luchtfilter in. Deze filter vangt alle viezigheid op. Het is belangrijk om de zoveel tijd de luchtfilter te vervangen, want als deze vies is dan neemt de auto minder brandstof op met als gevolg minder vermogen. Raadpleeg de fabrikant op welke termijn aan te raden is of vraag het bij de autodealer.

3. Uitlaat vervangen

Een veel voorkomend probleem is een lekkende uitlaat. Wanneer de uitlaat lekt is het aangeraden om deze zo snel mogelijk te vervangen. Door een nieuwe uitlaat te bestellen kan je eenvoudig zelf de uitlaat vervangen. Er zijn online genoeg handleidingen te vinden hoe je dit zelf kunt doen. Wel is enige handigheid vereist. Direct een uitlaat bestellen? Neem eens een kijkje op UitlaatDiscounter.nl!

4. Schoonmaak

Misschien wel het makkelijkste onderhoud om zelf uit te voeren is het schoonmaken van je auto. Door alle weersomstandigheden waar je auto mee te maken krijgt is het belangrijk om je auto regelmatig schoon te maken, dit voorkomt schade sporen op de lange termijn. Vooral vogelpoep en zand kunnen de lak aantasten als het niet wordt schoongemaakt.

5. Bandenspanning check

Het checken van de bandenspanning is ontzettend belangrijk, maar heel belangrijk om regelmatig te doen. Wanneer de bandenspanning te laag is, dan heeft dit gevolgen voor het rijcomfort en de rijveiligheid. Ook heeft een te lage bandenspanning als gevolg een hoger brandstofverbruik.
Zelf je auto onderhouden? Bestel dan online extra goedkoop de auto onderdelen die je nodig hebt!

Techniektips