turbo vervangen

Turbo vervangen? Houd rekening met deze kosten

Moet je de turbo van je auto vervangen? Dan is het fijn wanneer je weet welke kosten daarbij komen kijken. De turbo is een luchtpomp. Deze wordt aangedreven door de uitlaatgassen. Het is op die manier mogelijk om de motor net wat beter te laten presteren. Het is dus ook niet vreemd dat je wenst dat de turbo goed werkt. Let op de volgende zaken bij turbo revisie.

De kosten voor het vervangen

Het begint natuurlijk allemaal met de kosten voor het vervangen zelf. Dit zal per auto net even anders zijn. Dit komt vooral door de verschillende aantallen arbeidsuren. Elk type auto is weer anders, dus zijn ook de werkzaamheden anders. De turbo is bij het ene model net wat toegankelijker geplaatst dan bij het andere. Houd ook rekening met verschillen in het uurloon tussen de verschillende garages. Daarnaast zijn er natuurlijk de materiaalkosten.

Wat is een goede indicatie?

Wat moet je nu ongeveer verwachten als je de turbo gaat vervangen? Dit kan ergens tussen 950 en 1600 euro uitkomen. Dit is zoals gezegd per auto wel enigszins verschillend. Het is goed om eerst eens te kijken of er indicaties te vinden zijn die specifiek bij jouw type auto horen. Op die manier heb je in ieder geval een idee van de materiaalkosten. Vervolgens kan je dan kijken of je kan vergelijken op arbeidskosten om een voordelige garage te vinden. Het kan ook een optie zijn om de turbo zelf te vervangen. Daar moet je dan natuurlijk wel de nodige technische kennis voor hebben.

Zelf een set aanschaffen

Wanneer je ervoor kiest om zelf de reparatie te doen, dan heb je in ieder geval een turbo reparatieset nodig. Zo kan je zelf je turbo aanpakken en zorgen dat alles weer naar behoren werkt. De kans is groot dat je wat onderdelen moet vervangen. Vooral het hart van de turbo is vaak kwetsbaar. Vervang je dit, dan werkt je turbo weer naar behoren. Dit is ook nog eens voordeliger dan een tweedehands of opgeknapte turbo aanschaffen en plaatsen. Zelf sleutelen is een optie.

Techniektips