betonbouw

De belangrijkste voordelen van geïsoleerde randbekisting

Wanneer je kiest voor de geïsoleerde randbekisting op Vencory.nl, dan wapen je beton met de juiste platen. De elementen zijn direct klaar voor montage en worden aangeleverd op de juiste hoogte. Je kan dit gebruiken om veel tijd te besparen. Dat scheelt dus ook in de kosten voor arbeid. Alles wat je normaal extra moet doen met gewone bekisting, is niet meer nodig, waardoor het allemaal een stuk gemakkelijker wordt. Terwijl de kwaliteit ook omhoog gaat. Het is dan ook aantrekkelijk om hier eens naar te kijken en voor jouw project te gebruiken.

Waarom bekisten?

Wanneer je geen professional bent, is het misschien handig om eerst eens te bespreken waarom je moet bekisten. Dit is belangrijk om de kwaliteit van het beton dat gestort is te bewaren. Wanneer je dit goed wilt laten drogen en uitharden, dan moet het goed op zijn plek blijven. Dat betekent dus ook dat je de grenzen moet bepalen. Dat doe je met bekisting. Wanneer je dan nog net wat meer voordeel wilt hebben, dan is het goed om voor bekisting met isolatie te kiezen. Dit geeft alleen maar meer zekerheid.

Werken met isolerende randbekisting

Wanneer je voor de thermisch geïsoleerde bekistingselementen kiest, dan zitten daar veel voordelen aan. Zo zijn ze ondersteuningsvrij en zelfdragend. Je hebt dus verder niets nodig. Dit is ook een reden waarom minder arbeid nodig is. Ze zijn direct klaar voor installatie. Dit is echter niet het enige voordeel. Het is ook fijn dat de bekisting een uitstekende hechting van pleisterwerk en beton biedt. Ook dit zorgt ervoor dat je de bekisting niet hoeft vast te houden, te ontkisten, hoeft schoon te maken en te vervoeren. Dit maakt het allemaal een stuk gemakkelijker om ermee te werken.

Veel sneller te monteren

Een belangrijk pluspunt van de geïsoleerde bekisting is dat tussenmaten mogelijk zijn. Daardoor kan je alles dus altijd precies op maat maken. Je kan de randbekisting gewoon verlijmen om het juiste model te maken. Daardoor ben je veel minder tijd hieraan kwijt. Je hoeft het ook niet meer te schroeven. Dit is vooral fijn wanneer je een grote klus te doen hebt. Je zal veel sneller alles kunnen afronden en veel tijd en geld besparen op die manier. Het is ook nog eens zo dat de bekisting blijven is en daarom dus ook altijd zal isoleren. Dit is natuurlijk een stuk beter voor het beton dat je gestort hebt.

Techniektips