voorzieningen op de bouw

Noodzakelijke voorzieningen op de bouw

Werk jij in de bouw en ga je binnenkort een nieuw project opzetten? Voordat je met dit nieuwe project begint is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Je moet immers rekening houden met een aantal zaken. Voor het werkpersoneel geldt dat er voldoende gelegenheden moeten zijn om uit te rusten, een ontspannen plek in de schaduw tussen werktijden door. Daarnaast zijn er voldoende sanitaire voorzieningen nodig, om te voorkomen dat iemand met hoge nood nergens terecht kan. Voldoende sanitaire voorzieningen kunnen de productiviteit op de werkplaats juist vergroten. 

Tip: is een mobiele douchecabine bij jou op de bouw noodzaak? Dan zijn de mobiele douches op MobielToiletKopen.nl een verstandige keuze. Betaalbaar en betrouwbaar.

De waarde van een schaftwagen 

Een ander ding dat je moet aanschaffen als je een aantal uren gaat werken is een schaftwagen, oftewel een bouwwagen. Deze wagen is verplaatsbaar, waardoor je het gemakkelijk kan neerzetten waar je wilt. Het is een mobiele wagen en dient als plaats waar bouwvakkers kunnen pauzeren. Door gebruik te maken van de trekhaak kun je het voertuig verplaatsen, waardoor het nooit in de weg staat. De bouwwagens zijn goed ge├»soleerd en dienen als een geschikte plaats om te drinken, te lunchen en te ontspannen. Een andere tip is om over de gehele bouwplaats over voldoende toiletunits te beschikken. 

Voldoende sanitaire ruimtes

De optie om een bouwwagen aan te schaffen geldt ook in combinatie met toiletunits. Hiermee zorg je ervoor dat de toiletten verplaatsbaar zijn, zodat de toiletunit gestationeerd kan worden op een plaats waar die de grootste praktische waarde heeft. Je kan kiezen voor het aanschaffen van een standaard bouwwagen of voor meerdere sanitair-units, de beste optie als je vele bouwvakkers hebt rondlopen op het terrein. Zo voorkom je dat er lange wachtrijen ontstaan voor de wc. Het is tevens belangrijk om de toiletunit voldoende schoon te maken. 

Overige voorzieningen op het bouwterrein

Er zijn meerdere voorzieningen van waarde op het bouwterrein. Denk hierbij aan een EHBO-doos, waarmee je de veiligheid van medewerkers beschermt. Zodra er een ongeluk gebeurt is het bijzonder waardevol om een EHBO-doos te hebben en hiermee een slachtoffer te verzorgen. Er kan namelijk veel misgaan op een bouwterrein en een ongeluk is zo gebeurt. Een ongeluk met zware apparaten kan helaas grote gevolgen hebben. Daarom is goede verlichting op de bouwplaats tevens van belang, net als voldoende toegang tot informatie over het gebruik van de zware apparaten.

Techniektips