Ontdek nuttige tips over gereedschap kiezen

Voor het slagen van elk klusproject is het gebruik van het juiste gereedschap van het grootste belang, maar wist je dat er ook handige hacks en tips zijn die kunnen helpen om het nog beter te doen? In dit blogpost geven we een selectie van zulke klushacks & tips met betrekking tot bepaald gereedschap. Of je nu een ervaren klusser bent of iemand die net begint, deze zullen elk project efficiënter & moeiteloos laten verlopen!

Zaag hack

Als je met een handzaag werkt, kan het helpen om eerst een dunne inkeping te maken met een mes om de zaag te helpen op koers te blijven en preciezere sneden te garanderen. Deze techniek helpt de zaag om op zijn pad te blijven, zodat hij zijn route gemakkelijker kan volgen en netter kan zagen. Kies ook een geschikt zaagblad bij de klus.

Schroeven hakken

Om het aandraaien van schroeven te vergemakkelijken, breng je zeep of bijenwas rechtstreeks aan op de schroefdraad van schroeven voordat je ze indraait. Deze methode moet helpen voorkomen dat schroeven wegglijden tijdens het installeren.

Gaten boren

Bij het boren van gaten in gladde oppervlakken zoals tegels, kan tape de boor helpen om niet van zijn plek te glijden tijdens het boren en verdere gladheid van zijn traject te voorkomen.]

Verfroller hack

Wanneer je een verfroller gebruikt, kan een oude panty helpen voorkomen dat vezels van de roller losraken en tegelijkertijd een gelijkmatige verdeling van de kleur over het oppervlak verspreiden. Dit zorgt voor een efficiënte verfverdeling!

Hamer hack

Bij het uittrekken van nagels kan het gebruik van een tang om hun kop vast te houden het uittrekken van nagels gemakkelijker maken zonder de vingers in gevaar te brengen.


Bron: https://rs-tools.nl/

Techniektips