zand

Zand zuigen: hoe werkt dit precies?

Soms is graven niet de juiste oplossing. Als er kabels of buizen in de grond zitten is hier een voorbeeld van. Dan is zand zuigen een betere oplossing. Zodat je de kabels of de buizen niet beschadigd raken. Daarnaast kan het ook worden ingezet om plekken die lastig bereikbaar zijn te voorzien van zand of ophoging. Bijvoorbeeld als er een vijver of zwembad verwijderd moet worden, tuin moet worden opgehoogd of er een zandlaag moet worden aangebracht.

Klinkt zand zuigen bij jou in de oren als dé ideale oplossing? Informeer bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

De eerste stap voor zandzuigen of zandblazen

Wanneer je kiest voor zandzuigen of zandblazen wordt de wagen op een centrale plek opgesteld. Waarna de slangen worden aangebracht. Die nodig zijn om de betreffende plek te bereiken. Dan wordt er nog een controle uitgevoerd. Ligt alles stevig en vooral veilig? Dan kunnen de werkzaamheden beginnen.

Bij het aanzuigen van zand is het mogelijk om tot maar liefst 70 meter afstand te overbruggen. Een ongekende afstand waardoor er op vrijwel iedere plek die lastig bereikbaar is gewerkt kan worden. De krachtige motor zuigt het zand de vrachtauto direct in.

Wat gebeurt er met kabels en leidingen

Als er kabels of leidingen liggen worden deze voorzichtig vrij gezogen. Dit is mogelijk zonder de kabels en leidingen te beschadigen. Dankzij de handige werkmethode en goede motor. Deze blijven dus gewoon functioneren waarvoor ze zijn aangelegd in en om een woning. Goed om te weten dus. Natuurlijk wordt er gedurende het zuigen goed om de omgeving gelet. 

Het huren van een zuigwagen is binnen enkele klikken geregeld. Waardoor je snel verzekerd bent van de dienstverlening en service. Zo ben je dus verzekerd dat een zuigwagen op de korte termijn beschikbaar is.

Andere voordelen van zandzuigen

Bij het zandzuigen is de kans op schade een stuk kleiner. Het komt zelfs bijna nooit voor. Het is daarnaast een stuk minder arbeidsintensief. Waardoor het een heel lichte en efficiënte manier van werken betreft. Ook als het om lastige locaties of specifieke wensen gaat.

Techniektips