magazijn

Voordelen van een vacuümheffer als tiloplossing

De vacuümheffer is de perfecte hulp bij het tillen van allerlei verschillende zware objecten. Werk je in een magazijn waar veel zwaar spul verplaatst moet worden dan kan zo’n apparaat uitkomst bieden. Haal je een vacuümheffer eenmaal binnen het bedrijf dan wil je niet meer anders. Wat zijn de specifieke voordelen van een vacuümheffer?

Met een vacuümheffer heb je minder personeel nodig

Het mooie aan een vacuümheffer aanschaffen is dat je minder personeel nodig hebt. Want zware objecten die eerst met meerdere mannen getild moeten worden doe je nu met een vacuümheffer. Het bedienen van dit tilhulp hoeft maar gedaan te worden door één persoon. Je bespaart hiermee kosten en je kunt je personeel voor andere klussen inzetten.

Een vacuümheffer zorgt voor betere werkomstandigheden

Door deze tilhulp aan te schaffen verbeteren de werkomstandigheden binnen je bedrijf aanzienlijk. Dat komt omdat je personeel geen zware objecten meer hoeft te tillen. Dat betekent dat de kwaliteit van het werk omhoog gaat en je geen zorgen meer hoeft te maken dat personeel uitvalt met pijnlijke blessures of rugklachten.

Het proces met een vacuümheffer versnelt

Simpel als dat, een vacuümheffer versnelt het tilproces. Je kunt nu zwaardere objecten in één keer optillen in plaats dan dat je het moet opdelen. Heb je bijvoorbeeld een grote kast dan hoeft je dat niet in delen te verplaatsen. De vacuümheffer doet het gewoon in één keer. Dit versnelt het proces van tillen dus aanzienlijk.

Je voorkomt beschadigingen met een vacuümheffer

De verschillende zuignappen die een vacuümheffer heeft zorgen ervoor dat de kans op beschadigingen van je object een stuk kleiner maken. Want als je besluit zelf alles te gaan tillen dan zal je gauw genoeg merken dat je tegen bijvoorbeeld muren of andere objecten aanbotst. Dit zorgt er niet alleen voor dat je eigen object beschadigd raakt, maar ook alles

om je heen. Maak gebruik van een vacuümheffer en je zult snel genoeg merken dat er nagenoeg bijna geen beschadigingen zullen ontstaan tijdens het verplaatsen van je objecten.

Techniektips