Waar kun je het beste een midi controller kopen?

Als je op zoek bent naar een midi controller, dan kun je deze bij verschillende webwinkels of in fysieke winkels bestellen. Maar hoe weet je nu welke controller het beste bij jouw situatie past? Of welk merk je het beste kan kopen? En wat bedragen de kosten van een midi controller en zijn de duurdere exemplaren inderdaad beter? Welke opties zou je graag willen en welke opties heb je echt nodig? Als je weinig ervaring hebt in het kopen van een dergelijke controller is het aan te bevelen om de site van I4studio te bezoeken. Zij hebben verschillende soorten controllers en bijbehorende tassen om je controller veilig in te kunnen vervoeren. Bovendien zijn de vakkundige medewerkers altijd bereid om je van dienst te zijn en je te adviseren bij de aanschaf van deze controller. Zo weet je tenminste zeker dat je een product koopt dat aansluit bij de wensen die je hebt.

Waarvoor kun je een midi controller gebruiken?

Deze controller is een digitaal instrument dat vooral gebruikt wordt als een gebruikers interface. Door middel hiervan is het mogelijk om niet alleen MIDI-boodschappen te kunnen genereren, maar ook om deze te kunnen verzenden. De meest bekende controller in zijn soort is het MIDI-Keyboard. Met dit keyboard is het mogelijk om diverse output zoals programma en controle wijzigingen en noot-informatie naar een geluidsmodule te sturen die compatibel is met de andere MIDi apparatuur. Midi controllers zijn er in verschillende soorten, afmetingen en prijsklassen. Zo heb je al een midi controller voor de beginner voor ongeveer € 50. Maar ze zijn er ook voor een paar honderd Euro of zelfs voor een kleine duizend Euro. Afhankelijk van je ervaring en het gebruik zal je voor een midi controller kiezen die het beste bij je past. En mocht je veel onderweg zijn en de midi-controller hierbij mee willen nemen? Dan kun je er het beste meteen een geschikte tas bij kopen, zodat je controller onderweg goed beschermd is.

Waarom zou je deze controller aanschaffen?

Het aanschaffen van een midi controller is geen verplichting, aangezien je ook met de muis kan werken, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. Je hoeft immers alleen maar op een aantal knoppen te drukken, er aan te draaien of gebruik te maken van de faders en niet met je muis overal op te klikken. Dit zorgt ervoor dat het een stuk relaxter is om met deze Controller te werken. Bij het aanschaffen van een midi controller moet je er wel opletten dat je de juiste controller aanschaft. Er zijn namelijk controllers die alleen voor een specifiek soort DAW gemaakt zijn, waardoor het soms beter kan zijn om een algemene controller aan te schaffen. Hierbij kan het wel mogelijk zijn dat je ieder knopje van je controller apart moet koppelen aan de knoppen van je DAW. Bovendien kan de controller ook, door middel van een simpele koppeling via USB, met jouw computer samenwerken. 

Techniektips