4 tips om jouw huis stiller te maken

Je wilt niet zomaar ruzie met de buren krijgen om dat je jouw muziek even te hard aan hebt staan. En je wilt natuurlijk ook niet dat je huis echoot of dat je niet kan slapen door het tikken van de leidingen. Sommige huizen zijn beter ge├»soleerd dan andere huizen en zijn nu eenmaal stiller. Maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt veranderen aan de inrichting om je huis stiller te maken. in dit artikel vind je vier handige tips. 

Tip 1: Voeg zachte materialen toe

Helaas bestaat het grootste deel van een huis vaak uit harde materialen. Deze materialen weerkaatsen het geluid, waardoor je hier meer last van hebt. Om dit te verminderen kun je meer zachte materialen aan je kamers toevoegen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vloerkleed of gordijnen.

Tip 2: Zorg voor goede deuren

Een andere manier om je huis stiller te maken is door te zorgen voor goede deuren. Kies niet voor holle deuren, maar ga voor stevige houten deuren. Dit soort deuren houden namelijk veel geluid tegen. Om nog meer geluid tegen te houden kun je ook de kieren van de deuren afplakken met strips. Wil je ook geen last meer hebben van open- of dichtslaande deuren? Plaats dan op elke deur een deursluiter van noodverlichting-shop.nl.

Tip 3: Plaats grote kasten in je huis

Een kast die tegen een muur aan staat maakt de muur eigenlijk wat dikker. En een dikkere muur zorgt weer voor minder overlast van en voor de buren! Kijk dus of je een aantal grote kasten in je kamers kwijt kunt. Je houdt hier ook meteen veel extra opbergruimte aan over.

Tip 4: Laat reparatie klussen niet liggen

Een piepende deur of een rammelende pijp kan enorm vervelend zijn. Toch stellen we het repareren vaak uit en blijven we ons irriteren aan het geluid. Voer die reparatie klussen liever juist zo snel mogelijk uit, zodat je je er daarna niet meer aan hoeft te irriteren!

Techniektips