Elektrische vloerverwarming installeren

Warme voeten in je huis en bewust omgaan met het milieu combineer je door te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming kun je gemakkelijk zelf onder je vloer leggen. Het maakt daarbij niet uit wat voor vloer je hebt, elektrische vloerverwarming is namelijk heel goed geschikt voor bijvoorbeeld laminaat of klik-pvc. Ook onder houten vloeren leg je gemakkelijk elektrische vloerverwarming aan. De elektrische vloerverwarming is binnen 15 tot 30 minuten opgewarmd en je kunt daarnaast zelf bepalen waar je de vloer wil verwarmen. Zo kies je er bijvoorbeeld voor om alleen in de ruimte waar je bent de elektrische vloerverwarming in te schakelen.

Milieuvriendelijke investering

Elektrische vloerverwarming is een milieuvriendelijke manier van je huis verwarmen. Elektriciteit is minder belastend voor het milieu dan gas bijvoorbeeld. Je kunt dit nog milieuvriendelijker maken door je elektrische vloerverwarming te laten werken op energie die je verkrijgt uit eigen zonnepanelen. Elektrische vloerverwarming van Polarheat gaat minimaal 30 jaar mee en is daarmee een investering die de moeite waard is, voor jouzelf, je woning en het milieu. En op termijn ook voor je portemonnee. Doordat je je gehele vloer verwarmt in plaats van een verwarming via één plek in je huis, wordt de ruimte sneller warm en blijft de warmte beter hangen.

Nog meer voordelen van elektrische vloerverwarming

Je hebt met elektrische vloerverwarming ook geen verwarming meer die aan je muur hangt, wat weer ruimte in je kamers oplevert. Ook scheelt dit stof in je huis. Je kunt de elektrische vloerverwarming bedienen via een app en zo bepalen waar je wel of geen vloerverwarming wil inschakelen. Dat heeft vloerverwarming die werkt met warm water bijvoorbeeld niet. Bij vloerverwarming met water wordt de gehele vloer altijd opgewarmd. Je koopt elektrische vloerverwarming op maat, maar je kunt ook per rol bestellen.

Ten opzichte van andere vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit. Andere varianten van vloerverwarming werken bijvoorbeeld met warm water. Het warme water moet dan door de gehele vloerverwarming, en je kunt daardoor niet lokaal verwarmen. Met elektrische vloerverwarming kan dit wel. Binnen een kwartier kan je vloer al opgewarmd zijn. Ook kan vloerverwarming op gas werken, wat belastend is voor het milieu. Wie helemaal bewust wil kiezen voor elektrische vloerverwarming, kan zelf de nodige energie voor de elektrische vloerverwarming opwekken via zonnepanelen. Je kunt de elektrische vloerverwarming van Polarheat per rol bestellen zonder aansluitkabel, of op maat met aansluitkabel.

Techniektips