Met een warmtepomp energie besparen in de keuken

Wanneer u opzoek bent naar manieren om energie te besparen is de keuken een prima plek om uw bespaar plan mee te beginnen. De keuken staat vol met elektrische apparaten waardoor een energiebesparing in uw keuken al snel zijn vruchten af zal werpen. Op Zoek naar tips om energie te besparen in uw keuken? Dan vindt u hier alvast 5 tips waarmee u energie zou kunnen besparen in de keuken.

Wat is een warmtepomp?


U kunt het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten met een fluisterstille en energiezuinige Airconditioning/warmtepomp. Aangename verkoeling in de zomer, behaaglijke warmte in de winter. Natuurlijk warm water om af te wassen maar ook om lekker te douchen. Dankzij het uitgebreide assortiment is er altijd wel een warmtepomp airco die past bij uw wensen. Een aangenaam binnenklimaat is onmisbaar. Mensen voelen zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad en leveren daarbij de beste prestaties. Regel dus thuis uw eigen klimaat met een energiezuinige Lucht-Water warmtepomp. Geniet van een warmtepomp die kan koelen en verwarmen met ruime instelmogelijkheden en tegelijk warm water krijgen. Bovendien kan uw lucht met een airco gezuiverd worden wat zorgt voor extra comfort. Het is altijd al zo de een airco en koelen verwarmen kan maar met een lucht/water warmtepomp is het allemaal beter te regelen. Hieronder lees je hoe je naast de warmtepomp nog meer op de energierekening kunt besparen.

  1. Bespaar energie en train uw spierballen: Een machine die klopt, een machine die maalt en een snijmachine. Gemak dient de te mens en dit telt absoluut in de keuken. Al deze apparaten gebruiken echter stroom. Wanneer u energie wilt besparen (en uw spierballen wilt trainen) kunt u een hoop energie besparen door zelf het hakmes ter hand te nemen. Niet alleen verbruikt u minder stroom, het is ook gelijk een goede manier om lichamelijk bezig te zijn.
  2. Bespaar energie door het gebruik van een kookwekker: Nog steeds gebruiken veel mensen de magnetron als kookwekker. Los van het feit dat u een apparaat zonder inhoud laat draaien, verliest u op deze manier erg veel energie. Energie die u snel kunt besparen door voor een paar euro een opwindbare kookwekker aan te schaffen.
  3. Bespaar energie – schakel uw koffiezetter uit: Tegenwoordig hebben veel mensen een Senseo of vergelijkbaar snel zet koffiezetapparaat. Een ideale uitkomst voor iedereen die weinig tijd heeft. Opvallend genoeg zijn niet al deze apparaten standaard voorzien van een automatische uitschakel functie. Door uw koffiezetapparaat direct uit te schakelen wanneer u hem niet meer nodig heeft bespaart u simpel en snel op uw energie rekening.
  4. Bespaar energie door uw koelkast koel te houden: Uw koelkast verbruikt energie om zichzelf koel te houden. De koelkast hoeft hier echter minder moeite voor te doen wanneer hij op de minst warme plek in de keuken staat. Vaak staat de koelkast precies naast het fornuis. Dit kan voor het oog de beste plaats zijn, voor uw energieverbruik is deze plaats dat niet. Uw koelkast verbruikt minder energie wanneer hij ver van het raam, de verwarming en het gasfornuis geplaatst wordt.
  5. Bespaar geld door gratis te ontdooien: De magnetron kwam eerder al naar voren, maar ook bij het ontdooien van voedingswaren kunt u besparen door uw magnetron niet te gebruiken. Wanneer u weet wat u vanavond wilt gaan eten, is het een goede energiebesparende gewoonte om de benodigdheden de dag van te voren, of voor u naar uw werk gaat te ontdooien. Geen tijd en geen kookwekker? Dan kunt u uw benodigdheden ontdooien in de magnetron terwijl u de magnetron gebruikt als kookwekker. U bespaard minder, maar u haalt wel direct alles uit de energie die uw magnetron verbruikt.
Techniektips