Zo kies je een zakelijk glasvezel aanbieder

Als we straks weer terug naar kantoor mogen, willen we graag over snel en efficiënt internet beschikken. Snel e-mails versturen, met een druk op de knop printen en meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren op de laptop zonder dat-ie crasht… Dit wil jij als ondernemer natuurlijk ook kunnen aanbieden aan je werknemers. Dan is het verstandig om over te stappen op zakelijk glasvezel. Dit supersnelle internet zal je werkdag veranderen, maar hoe kies je nou de beste provider? Check onderstaande tips!

Gewenste internetsnelheid

Natuurlijk wil ieder bedrijf het snelste internet hebben. Maar niet voor elke onderneming is het daadwerkelijk noodzakelijk. Zo is het wel handig voor bijvoorbeeld online marketing bureaus of consultants die veel advies geven middels video calls, maar niet per se voor bedrijven die maar enkele mails per dag beantwoorden. De gewenste internetsnelheid verschilt dus per organisatie. Wil je zo snel mogelijk zakelijk glasvezel internet? Ga dan voor een provider die geen gebruik maakt van overbooked glasvezelverbindingen. Hiermee voorkom je dat jouw medegebruikers de capaciteit over benutten en dat jouw snelheid dus achteruit gaat. Kies daarom voor een non-overbooked verbinding. Om er zeker van te zijn dat je dat hebt, kun je dit controleren in de offerte. Dit staat namelijk aangegeven als 1:1. Overbooked glasvezelverbindingen herken je aan bijvoorbeeld 1:10 of 1:20.

Offertes aanvragen

Ook al gebruiken al redelijk veel bedrijven zakelijk glasvezel, het is nog steeds relatief nieuw. Aanbieders kunnen dus niet een volledig kostenplaatje voorschotelen. Vraag daarom dus bij zoveel mogelijk providers een offerte aan. Zo kun je gemakkelijk de kosten en de bijkomende service vergelijken en dus een betere keuze maken.

Cloud-verbinding

De kans is groot dat je wel bekend bent met werken in de Cloud. Hier kun je gemakkelijk documenten en andere zaken bewaren. Echt een uitkomst, want je hoeft niet alles op te slaan op een specifieke laptop of computer, maar je kunt overal bij je documenten. Vraag na bij de glasvezelaanbieder of zij ook werken met de Cloud. De verbinding moet namelijk betrouwbaar en sterk zijn om dit mogelijk te maken. Meer info over zakelijk glasvezel aanbieders en hoe het precies werkt, vind je hier. 

Techniektips