Groene voedingen voor een scherpe prijs

Voedingen zijn onmisbaar wanneer je gebruik maakt van apparatuur en machines. De voeding zorgt er namelijk voor dat de benodigde spanning en stroom ontstaat waarop jouw machines vervolgens draaien. Zonder een voeding kan de energie van de bron niet worden omgezet in die spanning. Daarnaast heb je een voeding nodig om de spanning te kunnen stabiliseren, zodat de apparatuur frequent stroom krijgt aangeleverd.

Veel voedingen worden als aparte eenheid aangeboden. Dit komt doordat bepaalde apparaten of machines bepaalde vereisten hebben voor de benodigde spanning. Zo’n los verkrijgbare voeding is bijvoorbeeld de PULS Power. Het voordeel aan voedingen van PULS Power is dat er tijdens het gehele proces rekening wordt gehouden met de ecologische voetafdruk. De focus ligt niet alleen op het creëren van een zo kwalitatief mogelijke voeding. Ook wordt er gekeken naar hoe er een zo lang mogelijke levensduur kan worden gecreëerd.

Lange levensduur

Hoe wordt deze levensduur zo lang mogelijk gemaakt? De PULS Power voedingen zijn zo compact mogelijk, maar met het hoogste rendement. Zo zijn er minder grondstoffen nodig om de voedingen te maken. Hierdoor zijn de overheadkosten ook laag, waardoor jij PULS Power voedingen voor een scherpe prijs kunt aanschaffen.

Power supply MTBF

Tijdens de zoektocht naar de juiste voedingen, is de Power supply MTBF waarde een belangrijke waarde om mee te nemen. MTBF staat voor Mean Time Between Failure, wat neerkomt op hoe vaak een product gemiddeld faalt. De Power supply MTBF wordt weergeven in het aantal storingen per eenheidsuur. Wanneer je op zoek bent naar voedingen die in gebieden met hoge temperaturen geplaatst moeten worden, moet je de Power supply MTBF goed in de gaten houden. Bij hoge temperaturen wordt het proces van statistische storingen namelijk versneld.

MTBF en levensduur

De MTBF-waarde is echter niet hetzelfde als de levensduur van voedingen. De MTBF-waarde heeft betrekking op het aantal statistische storingen, terwijl de levensduur gaat over de tijd waarna de voedingen door slijtage niet meer bruikbaar zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat de levensduur zo lang mogelijk is? Dat doe je door de omgevingstemperatuur zo laag mogelijk proberen te houden. Elke stijging van 10 graden Celsius halveert namelijk de levensduur van de voeding.

Ga voor PULS voedingen

Wanneer je graag voedingen wil die geschikt zijn voor jouw omstandigheden, maar tegelijkertijd voldoen aan de criteria en daarnaast ook nog eens zijn geproduceerd met oog op het milieu? Dan moet je bij PULS zijn. Je kunt alle data over de MTBF en levensduur per product in een datasheet vinden.

Techniektips