Verschillende technieken van lasersnijden

Soms wil je metaal op de millimeter precies kunnen afsnijden, om iets zo mooi mogelijk af te werken. Hypermoderne plaatlasers kunnen tegenwoordig voor foutloos lasersnijwerk zorgen. Er zijn verschillende technieken die gebruikt worden voor het afsnijden van metaal. Lees er hier meer over!

Buislasersnijden

Voor speciale ontwerpen en constructies van kokers en buizen moet de techniek buislasersnijden worden toegepast. Dit kunnen buizen van verschillende materialen zijn: aluminium, staal en RVS. Met de buislasertechniek zijn er meer ontwerpen mogelijk dan bij andere technieken en doordat er minder gelast en geslepen hoeft te worden, bespaar je veel kosten. Er hoeft namelijk van tevoren ook geen mal gemaakt te worden. Productieaantallen spelen ook geen rol, je kunt kleine oplagen via deze techniek ook goedkoop laten produceren. 

Autogeensnijden

Als je uit dikker metaal moet snijden, dan is autogeensnijden de techniek voor jou. Zelfs staal van 6 centimeter dik kan gesneden worden met deze techniek. Daarnaast kun je met de autogeensnijden techniek ook gaten maken in metaal. Ideaal als je daarvoor een product nodig hebt! 

Watersnijden

Als je eventuele vervormingen van het materiaal wilt voorkomen, is watersnijden een passende techniek. Doordat er hier geen gebruik van warmte wordt gemaakt, kan er geen vervorming of verkleuring plaats vinden. Uiteindelijk zorgt dit ook voor een vrijwel braamloze snede. Er zijn drie leverbare kwaliteiten voor watersnijden: fijn, middel en grof. 

Plasmasnijden

Met behulp van de techniek plasmasnijden kunnen producten op hoge snelheden gesneden worden. Omdat er hier ook weinig gebruik van hitte wordt gemaakt, zijn vervormingen zeldzaam. Daarnaast is plasmasnijden ook nog eens een hele goedkope keuze in techniek. Als je voor voordelig en snel wilt gaan, dan is plasmasnijden dus de beste keuze voor jou! 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende technieken voor lasersnijden. Voor elk product is er dus altijd wel een bijpassende methode. Zo kun je altijd alles helemaal netjes afwerken! 

Techniektips