De perfecte tegel voor in huis

De perfecte tegel voor in huis

Als je op zoek bent naar een nieuwe tegel voor in huis dan kun je zeker genoeg vinden. Een tegel past echt overal in huis. Naast tegels die je in de badkamer plaatst of in de keuken kun je ze ook op andere plekken plaatsen. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een tegelvloer in de woonkamer of keuken. Dit zie je vaak bij huizen met vloerverwarming, want daar zijn tegels heel geschikt voor. Andere plekken waar je tegels kunt plaatsen zijn bijvoorbeeld in de gang. Tegels kunnen dus zowel functioneel als super stijlvol zijn.

Welke tegel kies je voor de woonkamer?

Als je tegels in de woonkamer wilt dan kun je daarmee een hele specifieke sfeer creëren. Zo kun je kiezen voor tegels in een koele kleur, die passen bij een strak en modern interieur. Tegels hoeven echter niet altijd basic plavuizen te zijn. Er zijn veel verschillende soorten tegels te krijgen. Zo kun je ook voor een gave betonlook gaan. Dit geeft een speciale sfeer die past bij veel verschillende woonstijlen. Je kunt ook kiezen voor eentje met houtlook. Deze wordt vaak gekozen als iemand eigenlijk een houten vloer wil, maar vanwege vloerverwarming liever een tegel kiest. Tegels geleiden warmte namelijk veel beter. De houtlook bij tegels kan echt heel realistisch lijken dus het is zeker een goed alternatief.

Een tegel door het hele huis

Naast tegels op de vloer, in de badkamer en in het toilet, kun je ook op andere plekken tegels verwerken. Zo is het ontzettend leuk om tegels op de muur in de gang te verwerken. Dit zie je vaak bij huizen uit de jaren 60. De retro tegels, maar ook andere tegels staan ontzettend goed op de grond en tegen de muur. Dit geeft je gang een unieke look. Tegels kun je ook in het washok plaatsen. Als je ruimtes verbonden wilt houden dan kun je de bestaande vloer laten overlopen in de tegel. Dit zie je steeds meer met laminaat dat overloopt in hexagon tegels. Als je dit op een speelse manier doet dan ziet het er super tof uit. Je kunt dit ook op andere plekken in huis doen. Een andere, speelse manier om tegels te verwerken is het plaatsen van tegels in de slaapkamer. Niet alleen om op de grond te leggen, maar ook als een lijst om je bed. Van alles is mogelijk.

Tegels leggen: kun je dat zelf?

Tegels kun je laten leggen of zelf plaatsen. Als je een beetje handig bent dan is het zeker mogelijk om het zelf te doen. Met het juiste gereedschap is het niet ingewikkeld om het strak te leggen. Tussen een tegel die je op de wand plaats en die je op de muur plaatst zit niet heel veel verschil. Belangrijk is dat je eerst de ondergrond egaliseert. Deze moet droog zijn en vrij van vet. Bij de vloer maak je eerst draden die je kunt spannen als leidraad. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van tegellijm. Om ervoor te zorgen dat de tegels die je legt waterpas liggen kun je gebruik maken van een levelling-systeem. Dit zorgt ervoor dat de tegel naar de juiste hoogte worden gedrukt.

Techniektips