In wat voor situaties komt een mini kraan van pas?

Een mini kraan is geschikt voor vele soorten werkzaamheden. Dit soort kranen worden met name ingezet bij werkzaamheden waarbij het werken met de hand zoals met een schop toch teveel werk oplevert. Een mini kraan is geschikt voor kleine gangen en ruimtes. Deze kraan is namelijk een krachtige en smalle machine die kan werken in een beperkte ruimte. Er zijn verschillende soorten mini kranen waar je uit kunt kiezen zoals bijvoorbeeld voor graafwerkzaamheden in de tuin. De machines zijn vaak in te schuiven zodat ze door bijna elke doorgang passen zoals een deur. Locaties waar een mini graver of hoeflon kraan wordt ingezet zijn bijvoorbeeld een gebouw, parkeergarage, luchthaven of de achtertuin.

Een mini hijskraan huren

Je kunt bij veel bedrijven een compactkraan huren voor het werk in kleine ruimtes. Een mini hijskraan wordt vaak ingezet voor hijs-, transport- en montagewerk. Naast een compactkraan kan het zo zijn dat je nog andere middelen nodig hebt voor de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan een glaslift of een glaszuiger. Ook andere aanvullende materialen kunnen nodig zijn en het verhuurbedrijf kan je daar zeker bij helpen. Door jarenlange ervaring in het verhuren van hoeflon kranen hebben ze altijd een gepast advies voor je persoonlijke situatie en klus die je wilt uitvoeren. Bij sommige verhuurbedrijven kan je ook personeel inhuren om de hoefloon kraan te besturen.

Verschillende soorten mini kranen

Er zijn verschillende soorten mini kranen beschikbaar om je werkzaamheden uit te voeren. Het verschil zit hem vaak in de hijshoogte en het maximale gewicht dat ze kunnen tillen. Je kunt hierbij denken aan een compact kraan met een hijshoogte van 21 meter en een tilgewicht van 4000 kilo, een mini hijskraan met een hijshoogte van 17 meter en een tilgewicht van 3000 kilo of een kraan met een hoogte van 5,5 meter en een gewicht tot 550 kilo.

Het gebruiksgemak van een mini kraan

Een mini hijskraan is altijd gemakkelijk in gebruik en wendbaar. Om deze reden zijn ze voor iedereen toegankelijk. Iedere kraan beschikt over een radiografische afstandsbediening voor de besturing. Op de afstandsbediening kan je alle informatie aflezen die je nodig hebt om de kraan te kunnen besturen. Zo ben je altijd op de hoogte van de hijscapaciteit, het gewicht en andere zaken. Een compact kraan is ideaal om zware objecten uit nauwe ruimte te tillen.

Techniektips